Γιώργος Χριστόπουλος στο Διάλογοι με πρόσωπα : Με σημαντικό ντιμπέιτ άρχισαν οι εκλογές στην ΕΦΕΕΑ

Με ένα πρωτότυπο τρόπο με ντιμπέιτ, μεταξύ των παρατάξεων, πρότεινε ο επιστημονικός συνεργάτης του κόμβου TAXHEAVEN Γιώργος Χριστόπουλος, που επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή μας «Διάλογοι με πρόσωπα», να ξεκινήσει η ΕΦΕΕΑ τις αρχαιρεσίες για ΔΣ και αντιπροσώπους στην ΠΟΦΕΕ.

Πως οργανώθηκε η «τηλεμαχία»

Σύμφωνα με το σενάριο που προτάθηκε και αποδέχθηκαν οι πέντε παρατάξεις για τις εκλογές της μεγαλύτερης πρωτοβάθμιας Ένωσης Λογιστών – Φοροτεχνικών, το ντιμπέιτ που διήρκεσε ογδόντα λεπτά, γίνεται σε πέντε κύκλους ως εξής:

1ος κύκλος: οι εκπρόσωποι συνάδελφοι Λ/Φ απάντησαν σε μία κοινή ερώτηση του συντονιστή με αυστηρή τήρηση του χρονομέτρου δύο λεπτών ο καθένας.
Ερώτηση: «πέστε μου ιεραρχώντας ο καθένας σας πέντε κρίσιμα ζητήματα – προβλήματα του Λ/Φ που δυσκολεύουν, ή εμποδίζουν να κάνει τη δουλειά του με όρους κανονικότητας και δικαιωμάτων σε εργασιακό, σωματικό και ψυχολογικό περιβάλλον και ζητεί ο κλάδος να αντιμετωπιστούν».
2ος κύκλος: οι εκπρόσωποι απάντησαν πάλι σε δύο λεπτά, σε μία διαφορετική ερώτηση στον καθένα.
3ος κύκλος: ο κάθε εκπρόσωπος χρησιμοποίησε το δικαίωμα να ερωτήσει αλλά και να ερωτηθεί επιλέγοντας ποιόν θέλει.
Ακολουθεί διάλειμμα πέντε λεπτών.
4ος κύκλος: Μια από τις καινοτομίες του ντιμπέιτ είναι ότι ο κάθε εκπρόσωπος της παράταξης του, μπορούσε να σχολιάζει τις απαντήσεις των συνυποψηφίων σε ένα λεπτό.
5ος κύκλος: ο καθένας μιλάει ελεύθερα και κλείνει για την παράταξη του και το πρόγραμμα του για 2 λεπτά.

Οι συνάδελφοι που εκπροσώπησαν τις παρατάξεις για τις αρχαιρεσίες της ΕΦΕΕΑ, που πήραν μέρος στο ντιμπέιτ, είναι ως ακολούθως:
Δημήτρης Ίσαρης (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ (ΔΗ.ΚΙ.ΦΟ)
Δημήτρης Κωνσταντινίδης (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ («ΑΣΦΕΑ»)
Απόστολος Ντάλλας (ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ – ΛΟΓΙΣΤΩΝ- ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ)
Γιάννης Τριανταφύλλου (ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ – «ΕΚΕΛΦΑ»)
Δημήτρης Τσαμόπουλος (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ)

Υπενθυμίζεται ότι οι παρατάξεις συμφώνησαν  να διεξαχθούν σε αρκετό χρόνο μέχρι 13 Μαρτίου προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι – μέλη της ΕΦΕΕΑ να προσέλθουν στην κάλπη στο Ξενοδοχείο NOVOTEL, από τις 11.00 έως 19.00 κάθε μέρα εκτός των ημερομηνιών 5, 6, και 7 Μαρτίου.

Ο κόμβος και ο Γιώργος Χριστόπουλος θεωρούν και αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία σε τέτοιου είδους διαλόγους, όπως η συζήτηση με τους σημερινούς προσκεκλημένους συναδέλφους, με κανόνες αλληλοσεβασμού με ποιότητα και ουσιαστική αντιπαράθεση πάνω στα προβλήματα, τις προτάσεις και την προοπτική του επαγγέλματός και του κλάδου μας.

Δείτε το σχετικό video:

 

 

 

*Δείτε σχετικά για τα βιβλία του Γιώργου Χριστόπουλου:  «Για 5η συνεχή χρονιά κυκλοφορούν τα βιβλία μου «ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ Ι και ΙΙ – Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα 2021»

* Ο Γιώργος Δ. Χριστόπουλος είναι Φοροτεχνικός – οικονομολόγος με συγγραφική και διδακτική εμπειρία.  Εκπρόσωπος τύπου και δημοσίων σχέσεων της ΠΟΦΕΕ, υπεύθυνος της επιστημονικής ομάδας της ΕΦΕΕΑ, φοροτεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, επιστημονικός συνεργάτης του Taxheaven, μέλος της «mental Group  Γ. Χριστόπουλος και Συνεργάτες», τ. καθηγητής ΤΕΙ.

e-mail: g.christopoulos@mental.gr