Γιώργος Χριστόπουλος: «Διάλογοι με ΠΡΟΣΩΠΑ»: Χ. Θεοχάρης – Απαντήσεις για τα mydata και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Στο «γηπεδό μας» φέραμε τον υφυπουργό Χάρη Θεοχάρη, για να μιλήσουμε στην ίδια γλώσσα που απαιτούν οι συνάδελφοι λογιστές -φοροτεχνικοί επιλέγοντας τα δυο καυτά ζητήματα. Τα mydata και το φορολογικό. Παρότι στο δεύτερο δεν εξαντλήθηκαν τα ερωτήματα, η αφεντιά μου και ο Κωστας Κουλογιάννης και Κώστας Γραβιάς θεωρούμε ότι οδηγήσαμε τον υφυπουργό στα σημεία που αγγίζουν και τα δυο ζητήματα από όλες τις πλευρές το επάγγελμα μας και τις δυσκολίες του. Αξίζει να ακούσετε και να δείτε αυτή τη συνέντευξη.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός σε ό,τι αφορά στα myDATA απάντησε σε ερωτήματα που αφορούν: στο «κλείδωμα» των δηλώσεων Φ.Π.Α, στην ενδεχόμενη απλοποίηση της πλατφόρμας, στο φόρτο εργασίας των λογιστών και στην επιβάρυνση όλων των μερών με τις ψηφιακές αλλαγές που επίκεινται το επόμενο χρονικό διάστημα, στα ενδεχόμενα οφέλη από την εφαρμογή των myDATA καθώς και στην αγωνία του κλάδου για την ενδεχόμενη κατάργηση των απλογραφικών βιβλίων.

Για τη φορολόγηση των ατομικών επιχειρήσεων ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στο γενικό πλαίσιο του νομοσχεδίου, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και στη φοροδιαφυγή.

Λόγω φόρτου εργασίας του Υφυπουργού, η συνέντευξη σε ό,τι αφορά στο φορολογικό νομοσχέδιο θα ολοκληρωθεί σε επόμενο χρονικό διάστημα, αφού θα συμμετέχει εκ νέου στο πάνελ της εκπομπής «Διάλογοι με πρόσωπα».

Εδώ το video

ebook βοηθήματα:

* Ο Γιώργος Δ. Χριστόπουλος είναι Φοροτεχνικός – οικονομολόγος με συγγραφική και διδακτική εμπειρία.  Εκπρόσωπος τύπου και δημοσίων σχέσεων της ΠΟΦΕΕ, υπεύθυνος της επιστημονικής ομάδας της ΕΦΕΕΑ, φοροτεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, επιστημονικός συνεργάτης του Taxheaven, μέλος της «mental Group  Γ. Χριστόπουλος και Συνεργάτες», τ. καθηγητής ΤΕΙ.

e-mail: g.christopoulos@mental.gr