ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Λόντου 8 Αθήνα 10681 – τηλ.2103820860 –

 email: info@obe.gr www.obe.gr

 

Αρ.Πρωτ.7290

Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρατηριούχοι και myDATA: Από 01-01-2022 η διαβίβαση δεδομένων από παραστατικά στην ΑΑΔΕ – Καθεστώς Διανομής πετρελαίου θέρμανσης

Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις της Ομοσπονδίας μας με το Υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ , οι οποίες έχουν ξεκινήσει από το Μάιο και συνεχίζονται, εκδόθηκε η απόφαση 1224/2021(ΦΕΚ Β’ 4616/06-10-2021) που τροποποιεί την 1060/18.03.2021ως προς την υποχρέωση να διαβιβάζουμε ηλεκτρονικά τα δεδομένα των εκδιδόμενων παραστατικών πωλήσεων, που αφορούν πωλήσεις καυσίμων και μεταθέτει την ημερομηνία έναρξης από 01.01.2022. Προσοχή: για τα λοιπά είδη που διαθέτουμε και τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών ισχύουν ότι και στις λοιπές επιχειρήσεις. 

Καθεστώς διανομής πετρελαίου θέρμανσης:

Επίσης στις διαβουλεύσεις είχαμε ζητήσει να παραταθεί μέχρι τέλος του έτους και να μην αλλάξει το υφιστάμενο καθεστώς διανομής πετρελαίου θέρμανσης με Βυτίο.

Έτσι με την έναρξη του πετρελαίου θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου θα γίνεται η διανομή του όπως πέρυσι με τη διαδικασία και τα παραστατικά που εκδίδαμε.

Δηλαδή απόδειξη εισροών – εκροών, Συγκεντρωτικό Δελτίο Αποστολής, έκδοση επι τόπου αθεώρητων αποδείξεων για λιανική πώληση, ή  αθεώρητου Δελτίου Αποστολής για πώληση σε επιτηδευματίες και έκδοση στη συνέχεια Τιμολογίου με σήμανση στο πρατήριο και ανάλογη ακύρωση της απόδειξης εισροών – εκροών με πιστωτικό, σύμφωνα με τον σχετικό και επικαιροποιημένο οδηγό του Φοροτεχνικού μας Γιώργου Χριστόπουλου στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας μας  https://www.obe.gr/g-christopoulos-to-neo-forologiko-topio-sta-pratiria-ygron-kafsimon-martios-2019/  ).Επίσης Γ. Χριστόπουλος: Πως διακινείται το πετρέλαιο θέρμανσης εκτός εγκατάστασης πρατηρίου

Οι διαβουλεύσεις με την ΑΑΔΕ συνεχίζονται και θα σας ενημερώσουμε για το τι θα ισχύσει από 1/1/2022 στο άμεσο χρονικό διάστημα.

 

Ο Φοροτεχνικός Σύμβουλος

Γεώργιος Χριστόπουλος

 

Ο Γιώργος Δ. Χριστόπουλος είναι Φοροτεχνικός – οικονομολόγος με συγγραφική και διδακτική εμπειρία.  Εκπρόσωπος τύπου και δημοσίων σχέσεων της ΠΟΦΕΕ, υπεύθυνος της επιστημονικής ομάδας της ΕΦΕΕΑ, φοροτεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, επιστημονικός συνεργάτης του Taxheaven, μέλος της «mental Group  Γ. Χριστόπουλος και Συνεργάτες», τ. καθηγητής ΤΕΙ.

e-mail: g.christopoulos@mental.gr