Ο Γιώργος Χριστόπουλος στο TaxHeaven: «Διάλογοι ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ» Εκπομπή 1η: Διάλογος με τον πρόεδρο του ΟΕΕ κ. Κωνσταντίνο Κόλλια – myDATA, ασθένεια λογιστή, ψηφιακή υπογραφή, όρια υπογραφής, κόστος υπηρεσιών λογιστή, κώδικας δεοντολογίας, ΕΣΠΑ λογιστών

 

Η πρώτη μίας σειράς εκπομπών / συζητήσεων που ως σκοπό τους έχουν την ανάδειξη θεμάτων που άπτονται του επαγγέλματος του Λογιστή / Φοροτεχνικού (Λ/Φ), με κύριο γνώμονα την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών, την κατάθεση διαφορετικών απόψεων και προτάσεων, με απώτερο στόχο την ανάπτυξη ενός νέου τρόπου σκέψης, αλλά και δράσης που θα αποτελέσουν μοχλό για την επίλυση πολλών ζητημάτων.

Στην εκπομπή «Διάλογοι ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ» θα συμμετέχουν εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και οργανισμών του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα, εκπρόσωποι των συλλόγων και των συνδικαλιστικών φορέων των Λ/Φ, αλλά και συνάδελφοι Λ/Φ από κάθε γωνιά της χώρας.

Αναλυτικά τα θέματα που αναπτύχθηκαν στη συζήτηση:

myDATA, ηλεκτρονική τιμολόγηση.

«Το έτος 2022 θα είναι έτος εκπαίδευσης και υποχρεωτικότητας. Ναι, θα στέλνονται τα τιμολόγια αλλά θα υπάρχει μεγάλη ελαστικότητα ως προς τους χρόνους και ως προς τα λάθη που θα γίνουν. Δεν θα αφήσουμε κανένα λογιστή να φάει πρόστιμο χωρίς να υπάρχει λόγος».

Ασθένεια λογιστών.

«Θα υπάρξει νομοθετική βελτίωση στη διάταξη για την ασθένεια του λογιστή».

Ψηφιακή υπογραφή.

«Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή για την αίτηση της ΔΩΡΕΑΝ ψηφιακής υπογραφής (τριετούς διάρκειας) από το ΟΕΕ».

Όρια υπογραφής δηλώσεων από λογιστή (άρθρο 38 ν. 2873/2000).

«Η περαιτέρω μείωση των ορίων είναι η επόμενη μεγάλη μάχη που θα δώσει το ΟΕΕ με την πολιτική ηγεσία».

Εγγραφή πτυχιούχων ΤΕΙ στο Ο.Ε.Ε.

Έναρξη λογιστικών γραφείων από πρόσωπα που δεν έχουν άδεια.

Κόστος υπηρεσιών λογιστή.

Κώδικας δεοντολογίας λογιστών.

Ημερομηνία έναρξης δηλώσεων εισοδήματος και περίοδος υποβολής.

Το ΟΕΕ έχει ήδη δώσει στην πολιτική ηγεσία νομοθετική διάταξη για την υποχρεωτική ανάρτηση των στοιχείων όλων των φορέων εντός του πρώτου διμήνου του έτους (με κυρώσεις στις διοικήσεις που δεν το πράττουν).

Τα αυστηρά πρόστιμα για εκπρόθεσμες δηλώσεις.

Υπογραφή λογιστή σε έγγραφα του νέου Αναπτυξιακού νόμου.

Επιχορήγηση λογιστών και λογιστικών γραφείων.

Από αρχές Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για την ενίσχυση. Θα εντάσσονται στην επιχορήγηση και δαπάνες που έχουν γίνει από 1.1.2021.

Δείτε το βίντεο της εκπομπής στο παρακάτω link.

 

 

*Δείτε σχετικά για τα βιβλία του Γιώργου Χριστόπουλου:  «Για 5η συνεχή χρονιά κυκλοφορούν τα βιβλία μου «ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ Ι και ΙΙ – Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα 2021»

* Ο Γιώργος Δ. Χριστόπουλος είναι Φοροτεχνικός – οικονομολόγος με συγγραφική και διδακτική εμπειρία.  Εκπρόσωπος τύπου και δημοσίων σχέσεων της ΠΟΦΕΕ, υπεύθυνος της επιστημονικής ομάδας της ΕΦΕΕΑ, φοροτεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, επιστημονικός συνεργάτης του Taxheaven, μέλος της «mental Group  Γ. Χριστόπουλος και Συνεργάτες», τ. καθηγητής ΤΕΙ.

e-mail: g.christopoulos@mental.gr