Γιώργος Χριστόπουλος : Γιατί οι συνάδελφοι αγκάλιασαν τα φετινά σεμινάρια μου με σύνθημα και πράξη «Φορολογικές δηλώσεις 2022 – Με ασκήσεις πάνω στα έντυπα λύνω όλες τις απορίες και βρίσκω αυτά που θέλω»

Συνεχίζουμε!

Ο συνάδελφος Λογιστής και ο φοροτεχνικός της πράξης, λόγω της πληθώρας των αλλαγών και της έλλειψης  χρόνου δεν έχει το χρόνο για πολλές θεωρητικές αναλύσεις.
Χρειάζεται κυρίως εργαλεία για να κάνει τη δουλειά του. Πρώτα φτιάχνεται το εργαλείο και πάνω σε αυτό δομείται η θεωρητική τεκμηρίωση.

Αυτή είναι η αφετηρία μας και φέτος.  Μέσα από ολοκληρωμένες ασκήσεις – παραδείγματα πάνω σε όλα τα έντυπα. Για Ατομική επιχείρηση, ΟΕ, ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ. Για αλιείς για μη κερδοσκοπικά ν.π. (σωματεία, ιδρύματα, κλπ), για κοινοπραξίες, Αστικές εταιρείες κερδοσκοπικές ή μη κερδοσκοπικές.

Ειδικές παρεμβολές στις ασκήσεις με το επίμαχο θέμα:

  • Επιστρεπτέα προκαταβολή (απλογραφικά – διπλογραφικά)
  • Σε διπλογραφικά: διανομή και φορολόγηση ??
  • ή μη διανομή και ειδικό αποθεματικό??
  • Απάντηση: λογιστικές εγγραφές, απεικόνιση στο Ε3 και «Ν» και διακριτή φορολόγηση στο ίδιο έντυπο «Ν»
  • Οι λοιπές ενισχύσεις και αποζημιώσεις λόγω covid και εξ αιτίας φυσικών καταστροφών (λογιστική και φορολογική μεταχείριση) με ασκήσεις και
  • βήμα – βήμα και κωδικό – κωδικό πάνω στα έντυπα (Ε1, Ε2, Ε3, Ν και Κατάσταση Φορ. Αναμόρφωσης)

Μιλώντας από το ίδιο μετερίζι την δική μας συναδελφική «γλώσσα», κάνουμε την ενημέρωση  «λιανά» και διατυπώσουμε το «ζουμί»  με τρόπο κατανοητό.

Με αυτή τη στοχευμένη θεματολογία και με αρκετή συμμετοχή συναδέλφων Λογιστών – Φοροτεχνικών πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο στην Τρίπολη στις 12/5 υπό την αιγίδα του 11ου Π.Τ. Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

Και θέλω να σημειώσω ότι όπως πάντα η αρχή με το χρονικό εξέλιξης του επαγγέλματος μας και η θωράκιση του!

Ευχαριστώ από καρδιάς τον δραστήριο πρόεδρο του 11ου ΠΤ  Πάνο Κρητικό, τον Αντιπρόεδρο Γιώργο Λυτρίβη που με προλόγισε ύστερα από σύντομο απολογισμό της πλούσιας για τον Λ/Φ δράσης. Ακόμη τον έγκριτο συνάδελφο και μέλος της ΣτΑ του ΟΕΕ Νίκο Τσιαμούλο για την άψογη οργάνωση, τον πρόεδρο του Συλλόγου Γιώργο Μαυρόγιαννη, τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Ασκούνη με όλο το ΔΣ και όλους τους φιλομαθείς συναδέλφους για τη συζήτηση και τα ερωτήματα!

Άλλωστε η Αρκαδία είναι στο προσκήνιο της ζωής μου και της καταγωγής μου. Στην Τρίπολη υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία! Και κάτι που βρίσκω ευκαιρία να σας «αποκαλύψω»! Φανταράκια μαζί με τον αείμνηστο Δημήτρη Μητροπάνο και τον πάντα «έφηβο» Βασίλη Παπακωνσταντίνου! Δείτε εδώ την έναρξη.

https://www.arcadiaportal.gr/news/epimorfotiko-seminario-gia-logistes-sto-epimelitirio-arkadias-picsvid

Με αυτή τη στοχευμένη θεματολογία, θα είμαι σήμερα κοντά στους συναδέλφους της Ξάνθης και στην δραστήρια προεδρίνα Ειρήνη Μπαζακίδου με το ΔΣ της. Δείτε την σχετική πρόσκληση της «ΕΝΩΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ»

 

 

 

*Δείτε σχετικά για τα βιβλία του Γιώργου Χριστόπουλου:  «Για 5η συνεχή χρονιά κυκλοφορούν τα βιβλία μου «ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ Ι και ΙΙ – Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα 2021»

* Ο Γιώργος Δ. Χριστόπουλος είναι Φοροτεχνικός – οικονομολόγος με συγγραφική και διδακτική εμπειρία.  Εκπρόσωπος τύπου και δημοσίων σχέσεων της ΠΟΦΕΕ, υπεύθυνος της επιστημονικής ομάδας της ΕΦΕΕΑ, φοροτεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, επιστημονικός συνεργάτης του Taxheaven, μέλος της «mental Group  Γ. Χριστόπουλος και Συνεργάτες», τ. καθηγητής ΤΕΙ.

e-mail: g.christopoulos@mental.gr